Perunasalaatti jalapenokastikkeella

17.5.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunasalaatti jalapenokastikkeella

Kesäisen raikas salaatti syntyy keitetyistä uusista perunoista ja vihreästä parsasta. Sekoita kastike kermaviilistä ja mausta mm. jalapenolla. Tarjoa salaatti kevyenä ateriana tai vaikkapa grilliruoan lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 1 kg keitettyjä, kylmiä uusia perunoita
2 250 g vihreää parsaa
3 1 ruukku rucolaa
4 1 rkl sitruunamehua
Jalapenokastike
1 1 prk (200 g) kermaviiliä
2 1 rkl hienonnettua säilykejalapenoa
3 1 tl sinappia
4 1 tl sokeria
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 171 g
Proteiinia 8 g 31 g
Rasvaa 7 g 28 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 140 4562
Energiaa kcal 272 1090

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen, Piknik, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita jalapenokastikkeen ainekset. Paloittele perunat. Kuori parsat kevyesti. Paloittele parsat ja keitä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Nosta perunat, parsat ja rucola kulhoon ja lisää sitruunanmehu. Kääntele sekaisin. Kaada pinnalle kastiketta tai tarjoa erikseen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5