Perunaröstit ja mätitahna

7.12.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunaröstit ja mätitahna

Perunoista ja mädistä syntyy juhlava herkku. Röstit voi paistaa etukäteen ja lämmittää tarjolle 200 asteisessa uunissa.

Ainekset

6 annosta
1 6 isoa perunaa
2 1 tl suolaa
3 0,25 tl mustapippuria
Mätitahnaa
1 200 g pakastemätiä
2 100 g tuorejustoa (esim. mustapippuria-tilli)
3 150 g ranskankermaa
4 1 pieni punasipuli
Koristeeksi
1 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 83 g
Proteiinia 10 g 57 g
Rasvaa 15 g 90 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 973 5837
Energiaa kcal 232 1395

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori perunat. Raasta ne hienoksi, pane raaste siivilään ja painele pois irtoava neste. Mausta raaste suolalla ja pippurilla.

Kuumenna lettupannun osioissa voi-öljyseosta. Lisää runsas ruokalusikallinen raastetta ja painele tasaiseksi letuksi. Paista keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, käännä ja paista kypsiksi.

Valuta mäti kuivemmaksi siivilässä. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää mäti ja silputtu sipuli. Anna seoksen maustua ja kiinteytyä jääkaapissa. Tarjoa tahna lämpimien röstiperunoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mäti peruna tuorejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5