Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunaröstit ja mätitahna

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Perunoista ja mädistä syntyy juhlava herkku. Röstit voi paistaa etukäteen ja lämmittää tarjolle 200 asteisessa uunissa.

Ainekset

6 kpl
Isoa perunaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Mätitahnaa

200 g
Pakastemätiä
100 g
Tuorejustoa (esim. mustapippuria-tilli)
150 g
Ranskankermaa
1 kpl
Pieni punasipuli

Koristeeksi

Tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori perunat. Raasta ne hienoksi, pane raaste siivilään ja painele pois irtoava neste. Mausta raaste suolalla ja pippurilla.

Kuumenna lettupannun osioissa voi-öljyseosta. Lisää runsas ruokalusikallinen raastetta ja painele tasaiseksi letuksi. Paista keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, käännä ja paista kypsiksi.

Valuta mäti kuivemmaksi siivilässä. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää mäti ja silputtu sipuli. Anna seoksen maustua ja kiinteytyä jääkaapissa. Tarjoa tahna lämpimien röstiperunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

216

904

14,7 g

8,5 g

10,7 g

1,8 g

1,0 g

9,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli