Perunamuusi

18.1.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunamuusi

Katso tästä perunamuusin hyvä perusohje! Perusmuusista saa maustamalla monta uutta makua. Valmista kerralla isompi erä perunamuusia. Muusi säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa kuukausia.

Ainekset

8 annosta
1 1,5 kg jauhoisia perunoita, esim. Rosamunda
2 1 tl suolaa
3 3 dl keitinlientä tai maitoa
4 50 g voita (halutessasi)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 212 g
Proteiinia 4 g 34 g
Rasvaa 6 g 48 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 756 6049
Energiaa kcal 181 1446

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5