Perunamuusi-jauhelihalaatikko

21.8.2013
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunamuusi-jauhelihalaatikko

Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ja valmista maukas perunamuusi-jauhelihalaatikko.

Ainekset

4 annosta
Jauhelihakastike
1 1 sipuli
2 400 g jauhelihaa
3 1 rkl rypsiöljyä
4 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
5 2 tl sokeria
6 1,5 tl suolaa
7 1 rkl kuivattua oreganoa
8 1,5 dl silputtuja maustekurkkuja
Lisäksi
1 8 - 10 dl perunamuusia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 152 g
Proteiinia 23 g 92 g
Rasvaa 26 g 104 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 2 031 8125
Energiaa kcal 486 1942

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä tai omassa rasvassaan. Lisää sipulisilppu ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola ja oregano. Hauduta kannen alla 10–15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä. Lisää kastikkeeseen maustekurkut ja tarkista maku. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Levitä päälle perunamuusi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5