Perunamoussaka

4.1.2005
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunamoussaka

Maukas perunamoussakka on helppo ja edullinen uuniruoka, joka maistuu koko perheelle.

Ainekset

6 annosta
1 1 sipuli
2 400 g jauhelihaa
3 1 valkosipulin kynsi
4 400 g tomaattimurskaa
5 1 tl suolaa
6 1 tl oreganoa
7 0,5 tl timjamia
8 750 g valkosipuliperunoita (pakaste)
Juustokastike:
1 30 g margariinia
2 0,5 dl vehnäjauhoja
3 5 dl maitoa
4 2 dl juustoraastetta
5 0,5 tl suolaa
Pinnalle:
1 korppujauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 179 g
Proteiinia 24 g 146 g
Rasvaa 14 g 84 g
Kuitua 3 g 16 g
Energiaa kJ 1 454 8726
Energiaa kcal 348 2086

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää tomaattimurska ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta ja anna kiehua niin kauan, että neste haihtuu.Valmista maitokastike. Sulata rasva kattilassa. Kiehauta jauhot rasvassa. Lisää maito ja sekoita koko ajan. Keitä, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta kastike ja kaada vuokaan perunoiden päälle. Kaada puolet perunaviipaleista uunivuokaan. Levitä jauhelihaseos päälle sekä puolet juustokastikkeesta. Lisää loput perunasuikaleet ja kaada loppu juustokastike päälle. Ripottele korppujauhoja pinnalle. Kypsennä 200 asteessa n. 50 min.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5