Perunalimppu

16.10.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunalimppu

Ainekset

2 kappaletta
1 1 kg jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
2 4 dl maitoa
3 0,75 dl siirappia
4 0,5 dl kaljamaltaita
5 2 tl suolaa
6 1 tl aniksen siemeniä
7 0,5 tl fenkolin siemeniä
8 7 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
9 1 pussi kuivahiivaa
10 8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
1 2 rkl siirappia
2 2 rkl vettä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 418 g 836 g
Proteiinia 58 g 115 g
Rasvaa 10 g 21 g
Kuitua 40 g 80 g
Energiaa kJ 8 510 17020
Energiaa kcal 2 034 4068

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kaljamaltaita

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi ja valuta vesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai survimella. Sekoita joukkoon maito, siirappi ja maltaat. Mausta suolalla ja rouhituilla siemenillä. Sekoita ruisjauhojen joukkoon kuivahiiva ja sekoita kädenlämpöiseen taikinaan. Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähitellen niin, että taikinasta tulee kiinteän napakka. Kohota taikinaa peitettynä tunnin ajan lämpimässä. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja muotoile siitä kaksi leipää. Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan 15 minuutiksi. Paista leivät 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Voitele leipiä kypsymisen loppuvaiheessa siirappivedellä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5