Perunaletut

29.9.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunaletut

Tarjoa perunalettuja smetanan ja suolakurkkujen kanssa tai lihan lisäkkeenä.

Ainekset

7 kappaletta
1 300 g jauhoisia perunoita
2 1 pieni sipuli
3 1 rkl vehnäjauhoja
4 0,5 tl leivinjauhetta
5 1 kananmuna
6 0,5 tl suolaa
7 0,5 tl raastettua sitruunankuorta (halutessasi)
8 öljyä paistamiseen

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 56 g
Proteiinia 2 g 14 g
Rasvaa 5 g 33 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 351 2456
Energiaa kcal 84 587

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori perunat ja raasta karkeaksi. Painele siivilän läpi raasteesta irtoava neste. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita. Kuumenna öljy pannulla ja nosta seosta siihen ruokalusikallinen kerrallaan ja levitä hiukan. Kypsennä kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Valuta letut talouspaperilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5