Perunaletut pakasteperunoista

13.12.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunaletut pakasteperunoista

Jos tarjoat perunalettuja pääruokana, tarjoa lisäksi savulohta ja maustettua ranskankermaa.

Ainekset

16 kappaletta
1 500 g pakasteperuna-sipulisekoitusta tai -perunasuikaleita
2 1 dl silputtua (pakaste) sipulia
3 2 dl maustettua ruoanlaittofraichea
4 2 rkl vehnäjauhoja
5 4 kananmunaa
6 0,5 tl suolaa
7 mustapippuria
8 paistamiseen öljyä tai margariinia
Lisäksi:
1 kylmä- tai lämminsavulohta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 100 g
Proteiinia 3 g 46 g
Rasvaa 3 g 44 g
Kuitua 0 g 8 g
Energiaa kJ 260 4155
Energiaa kcal 62 993

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perunasuikaleita ei tarvitse sulattaa. Sekoita perunoiden ja sipulin joukkoon maustettu fraiche, vehnäjauhot ja munat ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit paistaa ensin koekakun, ja jos lettuja on vaikea kääntää, lisää vielä hiukan vehnäjauhoja. Paista seoksesta ohukaispannussa ohukaisia keskinkertaisella lämmöllä, niin että seos hyytyy samalla kun se saa väriä pintaan. Voit panna letut 175-asteiseen uuniin jälkikypsymään, jos tarjoat niitä lisäkkeinä ja paistat sillä aikaa esimerkiksi pihvit.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5