Perunalaatikko

27.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunalaatikko

Joulupöydän perinteisen perunalaatikon annetaan imeltyä ennen uunissa paistamista.

Ainekset

7 annosta
1 1 kg perunoita
2 2 rkl vehnäjauhoja
3 4 dl maitoa
4 1 tl suolaa
5 2 rkl siirappia
6 25 g margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 218 g
Proteiinia 5 g 33 g
Rasvaa 4 g 28 g
Kuitua 2 g 11 g
Energiaa kJ 771 5396
Energiaa kcal 184 1290

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta perunasurvimella heti. Lisää vehnäjauhot joukkoon. Jätä survos imeltymään peitettynä vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Lisää maito, suola, siirappi ja margariini. Seos on tässä vaiheessa melko löysää, mutta kiinteytyy uunissa. Tarkista maku. Kaada seos voideltuun vuokaan. Vuoka ei saa olla aivan täysi, sillä ruoka kuohuu uunissa. Täytä noin 3/4 vuoan tilavuudesta. Paista 150 asteessa noin 2 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: laatikko peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5