Perunakuorrutettu kasvispiirakka

25.2.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunakuorrutettu kasvispiirakka

Ainekset

12 annosta
Pohja:
1 600 g esikaulittu lehtitaikinalevy
2 150 g pakastepinaattia
3 100 g fetajuustokuutioita
Täyte:
1 1 iso purjo
2 50 g margariinia
3 1,5 tl suolaa
4 0,5 dl vehnäjauhoja
5 3 dl ruokakermaa
Kuorrutus:
1 200 g pakasteperunamuusiaineksia (Rainbow)
2 0,25 dl maitoa
3 3 rkl parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 272 g
Proteiinia 7 g 82 g
Rasvaa 28 g 338 g
Kuitua 2 g 21 g
Energiaa kJ 1 546 18550
Energiaa kcal 370 4434

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata lehtitaikinalevy ja kauli se noin 25 x 35 –senttisen ison suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Sulata ja valuta pinaatti, valuta fetakuutiot. Levitä ne piirakan pohjalle. Huuhtele purjo täytettä varten ja leikkaa se renkaiksi. Sulata rasva kasarissa ja kuullota purjorenkaita noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot sekoitellen ja paista minuutti. Lisää kerma sekoittaen. Anna kiehahtaa ja hieman saeta. Kaada purjotäyte pinaatin ja fetan päälle. Valmista perunamuusi mikroaaltouunissa pakkauksen ohjeen mukaan, kuitenkin vähemmällä maidon määrällä. Sekoita joukkoon parmesaani. Levitä parmesaanimuusi päällimmäiseksi piirakkavuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5