Perunakakku

28.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunakakku

Ainekset

7 annosta
1 600 g kiinteitä perunoita
2 300 g bataattia
3 2 rkl öljyä
4 1 punasipuli
5 1 - 2 valkosipulin kynttä
6 0,5 tl suolaa
7 1 tl timjamia
8 1 tl hunajaa halutessasi
9 3 dl fetajuustokuutioita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 143 g
Proteiinia 6 g 44 g
Rasvaa 7 g 52 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 732 5121
Energiaa kcal 175 1224

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi perunat ja bataatti ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota perunaviipaleet ja sipulit. Mausta ja lisää fetakuutiot joukkoon. Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada perunaseos vuokaan. Painele viipaleet tiiviiksi vuokaan ja peitä pinta foliolla. Kypsennä perunakakkua 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoile vähän jäähtyneenä ruoan lisäkkeenä tai salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5