Perunajauhelihakierteet

4.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunajauhelihakierteet

Ainekset

1 500 g jauhoista perunaa kypsennettynä
2 250 g margariinia
3 8 dl vehnäjauhoja
4 2 tl suolaa
Täyte:
1 250 g jauhelihaa
2 0,5 purjoa
3 1 valkosipulin kynsi
4 1 dl ruoanvalmistusjogurttia tai turkkilaista jogurttia
5 2 rkl tomaattisosetta
6 ripaus cayennenpippuria
7 suolaa
8 kananmuna voiteluun

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 454 g
Proteiinia 121 g
Rasvaa 228 g
Kuitua 26 g
Energiaa kJ 18257
Energiaa kcal 4363

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja soseuta perunat. Nypi rasva vehnäjauhojen sekaan ja lisää soseutettu peruna. Pane taikina jääkaappiin tunniksi. Valmista jauhelihaseos. Kuori ja pilko purjo ja valkosipuli ja kuullota silppu pannulla öljyssä pehmeäksi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää jogurtti ja tomaattipyree.Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä täyte sille tasaisesti. Kierrä taikina rullalle ja leikkaa rullasta leveyssuunnassa noin 2 sentin viipaleita. Pane viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja ne voitele munalla. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: jauheliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5