Perunafocaccia

21.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunafocaccia

Keitetyt perunat antavat leivälle ruokaisuutta.

Ainekset

25 palaa
1 5 dl vettä
2 25 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 1 tl sokeria
5 0,5 dl oliiviöljyä
6 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
7 6 dl vehnäjauhoja
Päälle
1 4 keitettyä perunaa
2 2 rkl oliiviöljyä
3 1 - 2 tl kuivattua rosmariinia
4 1 tl suolahiutaleita

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 484 g
Proteiinia 3 g 80 g
Rasvaa 3 g 84 g
Kuitua 2 g 51 g
Energiaa kJ 509 12716
Energiaa kcal 122 3039

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa hetki. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina peitettynä vedottomassa paikassa tunnin ajan.

Pirskottele leivinpaperoidulle pellille öljyä. Painele taikina pellille jauhotetuin käsin. Kohota peitettynä puolisen tuntia.

Kuori ja viipaloi perunat. Paina perunat syvälle taikinaan. Pirskottele päälle öljyä, rosmariinia ja merisuolahiutaleita. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Leikkaa neliöiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä peruna tähderuoka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5