Perunablinit ja lohimousse

24.11.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunablinit ja lohimousse

Joulupöydän tähdeperunoista jalostuu blinejä. Täytteeseen voi käyttää kylmäsavulohen tähteet.

Ainekset

16 kappaletta
1 250 g puikulaperunoita
2 2 dl kuohukermaa
3 1 dl vehnäjauhoja
4 1 dl tattarijauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 0,5 tl suolaa
7 2 kananmunaa
Paistamiseen
1 voita
Lohimousse
1 300 g kylmäsavulohta
2 1 punasipuli
3 1 prk (150 g) ranskankermaa
4 4 tl wasabitahnaa
5 0,5 dl hienonnettua tilliä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 137 g
Proteiinia 7 g 114 g
Rasvaa 10 g 154 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 627 10029
Energiaa kcal 150 2397

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: voita

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valmista lohimousse. Silppua lohi ja sipuli. Sekoita joukkoon ranskankerma, wasabitahna ja tilli. Jäähdytä ja raasta perunat. Sekoita joukkoon kerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja munat. Paista seoksesta voissa blini- tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisäksi lohimoussea.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5