Peruna-talkkunarieskat

21.7.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-talkkunarieskat

Ainekset

10 kappaletta
1 5 dl piimää
2 25 g hiivaa
3 2 rkl siirappia
4 1 tl suolaa
5 2 dl perunamuusia
6 0,5 dl margariinia
7 2 dl talkkunajauhoja
8 2 dl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 239 g
Proteiinia 4 g 42 g
Rasvaa 6 g 60 g
Kuitua 2 g 20 g
Energiaa kJ 705 7047
Energiaa kcal 168 1684

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola, perunamuusi, rasva, talkkunajauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Säästä loput jauhot leivontaan. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia. Ripottele jauhot leivinpöydälle. Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja muotoile ja painele niistä pellille litteitä leipiä. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Vinkki: Voit myös paistaa rieskat muurikkapannulla muutaman kerran käännellen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: peruna rieska tähderuoka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5