Peruna-sellerikakku

25.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-sellerikakku

Ainekset

6 annosta
1 6 perunaa
2 300 g juuriselleriä
3 1,5 tl suolaa
4 0,5 tl rouhittua mustapippuria
5 2 dl ruokakermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 79 g
Proteiinia 3 g 17 g
Rasvaa 4 g 21 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 407 2443
Energiaa kcal 97 584

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa leivinpaperista suorakaiteen muotoisen (1,5 l) leipävuoan kokoiset kaistaleet ja vuoraa vuoka niillä.Kuori ja leikkaa perunat ja selleri ohuen ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä tai yleiskoneella. Asettele viipaleet kerroksittain vuokaan maustaen välit suolalla ja pippurilla. Kaada päälle puolet kermasta. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta vuoka uunista, painele pinta tasaiseksi ja kaada loppu kerma päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään. Kuumenna ja leikkaa annosviipaleiksi. .

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: juuriselleri peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5