Peruna-purjokeitto

20.12.2008
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-purjokeitto

Ainekset

2 annosta
1 500 g perunoita
2 1 iso purjo
3 1 rkl öljyä
4 7 dl kasvislientä
5 hiukan suolaa tarvittaessa
6 mustapippuria
7 1 dl maustettua ruoanlaittofraichea tai ruokakermaa
8 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 92 g
Proteiinia 10 g 20 g
Rasvaa 15 g 30 g
Kuitua 6 g 11 g
Energiaa kJ 1 522 3044
Energiaa kcal 364 728

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota perunoita ja purjoa öljyssä kattilassa viitisen minuuttia. Lisää kasvisliemi. Keitä 20–30 minuuttia ja soseuta sitten sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää fraiche tai ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja sirottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto peruna purjo
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5