Peruna-purjo-pinaattikeitto

25.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-purjo-pinaattikeitto

Ainekset

4 annosta
1 4 - 5 perunaa
2 2 isoa purjoa
3 0,5 l vettä
4 0,5 tl suolaa
5 250 g tuoretta tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia
6 1 prk (100 g) valkosipulituorejuustoa
7 1 prk (1,5 dl) ranskankermaa
8 (vettä)
9 ruohosipulisilppua
Lisäksi
1 4 keitettyä (8 min) munaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 59 g
Proteiinia 14 g 57 g
Rasvaa 16 g 65 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 111 4444
Energiaa kcal 266 1062

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko perunat kattilaan. Halkaise purjot ja huuhtele lehtien välit huolella ennen silppuamista renkaiksi. Nosta purjorenkaat perunoiden päälle kattilaan. Lisää vesi ja suola.Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne purjoineen ja keitinvesineen perunasurvimella tai sauvasekoittimella tai hiukan jäähtyneenä monitoimikoneessa.Lisää erikseen kiehautettu, valutettu ja hienonnettu tuore pinaatti - tai pakastepinaatti sellaisenaan. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Lisää juusto nokareina. Kiehauta sekoittaen kunnes keitto on sileää. Lisää tarpeen mukaan vettä.Mausta keitto ruohosipulisilpulla ja lisää ranskankerma. Tarjoa keiton lisänä keitetyn munan puolikkaita ja peruna- tai riisipiirakoita.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5