Peruna-piparjuurikeitto

20.1.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-piparjuurikeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 kasvisliemikuutio
2 6 dl vettä
3 1 pussi (500 g) pakasteperuna-sipulisuikaleita
4 1 prk (125 g) piparjuurituorejuustoa
Juustokrutongit
1 3 - 4 viipaletta paahtoleipää
2 2 rkl oliiviöljyä
3 2 - 3 rkl parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 126 g
Proteiinia 8 g 34 g
Rasvaa 16 g 63 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 271 5084
Energiaa kcal 304 1215

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta kattilassa vesi ja liemikuutio. Lisää joukkoon peruna-sipulisuikaleet. Anna kiehua 10 minuuttia, jotta perunat pehmenevät.Lusikoi joukkoon tuorejuusto. Anna keiton kiehahtaa. Vatkaa keitto käsivatkaimella niin, että perunat murskaantuvat ja soseutuvat osittain.Paahda leivät leivänpaahtimessa kevyesti. Kuutioi leipäviipaleet ja paista öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta pannu syrjään ja sekoita lämpimien leipäkuutioiden joukkoon juustoraaste. Tarjoa krutongit keiton kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5