Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-pinaattigratiini

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tee herkullinen gratiini helposti pakastevalkosipuliperunoista ja pakastepinaatista. Gratiinin mehevöittää tuorejuusto, ranskankerma ja juustoraaste.

Ainekset

2 rkl
Öljyä tai margariinia
1 kpl
Valkosipulin kynsi
3 kpl
(à 150 g) pakastepinaattia
750 g
(1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)
3 kpl
Kananmunaa
200 g
Kevytranskankermaa
200 g
Maustamatonta kevyttuorejuustoa
100 g
Kevytjuustoraastetta
1 kpl
Ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Cayennenpippuria tai chilirouhetta
Jauhettua muskottipähkinää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita se rasvan joukkoon. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka valkosipulilla maustetulla rasvalla.

1 kpl
Valkosipulin kynsi
2 rkl
Öljyä tai margariinia
2

Sulata ja valuta pakastepinaatti. Sulata perunoita sen verran, että ne irtoavat toisistaan. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon pinaatti ja juustoraaste. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Mausta suolalla, pippureilla ja muskottipähkinällä.

3 kpl
(à 150 g) pakastepinaattia
750 g
(1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)
3 kpl
Kananmunaa
200 g
Kevytranskankermaa
200 g
Maustamatonta kevyttuorejuustoa
100 g
Kevytjuustoraastetta
1 kpl
Ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Jauhettua muskottipähkinää
Cayennenpippuria tai chilirouhetta
3

Peitä vuoan pohja perunakerroksella, levitä sen päälle tasaisesti pinaattiseosta. Jatka kerroksittain, levitä päällimmäiseksi perunakerros. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla noin tunti, kunnes gratiini on kypsä ja kiinteä.

750 g
(1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
|
Muokattu: 23.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

167

700

13,6 g

6,4 g

1,9 g

1,8 g

0,1 g

8,9 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

750 g (1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste),

Ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa,

Cayennenpippuria tai chilirouhetta,

Jauhettua muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli