Peruna-pinaattigratiini

15.11.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-pinaattigratiini

Ainekset

8 annosta
1 2 rkl öljyä tai margariinia
2 1 valkosipulin kynsi
3 3 pussia (à 150 g) pakastepinaattia
4 1 pussi (750 g) valkosipuliperunoita (pakaste)
5 3 kananmunaa
6 200 g kevytranskankermaa
7 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
8 100 g kevytjuustoraastetta
9 1 ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa
10 2 tl suolaa
11 0,5 tl rouhittua mustapippuria
12 cayennenpippuria tai chilirouhetta
13 jauhettua muskottipähkinää

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 121 g
Proteiinia 11 g 88 g
Rasvaa 18 g 141 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 1 109 8875
Energiaa kcal 265 2121

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita se rasvan joukkoon. Voitele valkosipulivoilla irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata ja valuta pakastepinaatti. Sulata perunoita sen verran, että ne irtoavat toisistaan. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon pinaatti ja juustoraaste. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Mausta suolalla, pippureilla ja muskottipähkinällä. Peitä vuoan pohja perunakerroksella, levitä sen päälle tasaisesti pinaattiseosta. Jatka kerroksittain, päällimmäiseksi perunakerros. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla noin tunti, kunnes gratiini on kypsä ja kiinteä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5