Peruna-lesesolmut

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-lesesolmut

Ainekset

30 kappaletta
1 6 dl vettä
2 1 dl vehnäleseitä
3 1 pussi valmista perunasoseainesta
4 25 g hiivaa
5 2 tl suolaa
6 6 dl vehnäjauhoja
Koristeluun
1 vehnäleseitä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 350 g
Proteiinia 2 g 51 g
Rasvaa 0 g 10 g
Kuitua 1 g 30 g
Energiaa kJ 241 7220
Energiaa kcal 58 1726

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane kädenlämpöiseen veteen leseet, perunasoseaines, hiiva ja suola ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä noin ½ tuntia. Alusta kulhoon jauhot ja anna nousta edelleen puolen tunnin ajan. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja leikkaa ne kumpikin noin 15 osaan. Käännä palat solmuiksi ja nostata leivinpaperin päällä uunipellillä. Voitele solmut vedellä ja ripottele päälle leseitä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin ruskean värin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5