Peruna-kukkakaalikeitto

20.10.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-kukkakaalikeitto

Ainekset

4 annosta
1 700 g jauhoisia perunoita
2 2 sipulia
3 500 g kukkakaalia
4 2 rkl öljyä
5 1,5 l vettä
6 3 kasvisliemikuutiota
7 200 g paprikasulatejuustoa
8 chilijauhetta tai -rouhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 135 g
Proteiinia 15 g 61 g
Rasvaa 15 g 60 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 1 405 5621
Energiaa kcal 336 1343

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele perunat. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä noin 7 minuuttia koko ajan sekoitellen. Varo, etteivät kasvikset pala. Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä kasviksia 10 minuuttia. Lisää sulatejuusto ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta chilillä makusi mukaan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5