Peruna-katkarapusalaatti

21.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-katkarapusalaatti

Ainekset

4 annosta
1 500 g varhaisperunoita
2 2 pussia (à 180 g) isoja pakastekatkarapuja
3 1 ruukku tilliä
4 1 limetti
5 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
6 0,5 tl suolaa
7 2 rkl seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 82 g
Proteiinia 16 g 65 g
Rasvaa 10 g 42 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 020 4080
Energiaa kcal 244 975

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata pakastekatkaravut mielellään yön yli jääkaapissa tai tunnin ajan huoneenlämmössä. Pese perunat. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta perunat. Imeytä kosteus laittamalla kattilaan kannen alle muutama arkki talouspaperia. Valuta katkaravut siivilässä ja purista ravuista lusikalla painaen ylimääräinen neste pois.

Raasta limetistä kuori ja purista mehu. Halkaise keitetyt perunat ja siirrä ne kulhoon. Lisää katkaravut ja silputtu tilli, limetinkuori ja -mehu, öljy, suola sekä seesaminsiemenet. Sekoita ja tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä tai leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5