Peruna-kananmunapaistos

25.2.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-kananmunapaistos

Ainekset

4 annosta
1 800 g perunoita
2 1 punasipuli
3 250 g kirsikkatomaatteja
4 140 g pekonikuutioita
5 1 tl kuivattua timjamia
6 0,5 tl suolaa
7 0,5 tl chilimausteseosta
8 4 kananmunaa
9 rouhitta mustapippuria halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 136 g
Proteiinia 15 g 61 g
Rasvaa 19 g 77 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 568 6272
Energiaa kcal 375 1499

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna punasipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Ruskista pekoni kuumalla pannulla. Siirrä pannu levyltä ja sekoita pekonin joukkoon perunat, punasipuli ja kirsikkatomaatit. Mausta timjamilla, suolalla ja chilimausteseoksessa. Jaa seos neljään uunin kestävään annosvuokaan ja kypsennä uunin alatasolla, välillä sekoitellen, noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Ota vuoat uunista ja tee jokaisen paistoksen keskelle kolo. Riko kananmuna jokaiseen koloon. Jatka paistamista noin kymmenen minuuttia. Ripottele halutessasi vielä pinnalle rouhittua mustapippuria. Tarjoa iltapalana tai kevyenä lounaana.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5