Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-kaalisalaatti

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Upea alkukesän perunasalaatti tehdään tietysti keitetyistä varhaisperunoista. Niiden seurana salaatissa maistuu varhaiskaali ja -sipuli sekä raikkaan värinen ja makuinen retiisi. Salaatille vispataan majoneesia muistuttava kastike.

Ainekset

400 g
uusia perunoita
300 g
varhaiskaalia
2 kpl
sipulia varsineen
100 g
(nippu) retiisiä
50 g
rucolaa

Kastike

1 kpl
Munankeltuainen
1 rkl
sinappia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
4 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Anna jäähtyä.

400 g
uusia perunoita
2

Suikaloi kaali ja hienonna sipulit varsineen. Viipaloi retiisit.

300 g
varhaiskaalia
2 kpl
sipulia varsineen
100 g
(nippu) retiisiä
3

Valmista kastike. Sekoita kulhossa muna, sinappi ja puristettu valkosipulinkynsi. Lisää öljy ohuena nauha koko ajan vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
Munankeltuainen
1 rkl
sinappia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
4 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
4

Lohko perunat ja sekoita kaalin, sipuleiden ja retiisien kanssa kastikkeen joukkoon. Lisää rucola ennen tarjoilua.

50 g
rucolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.6.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

264

1107

17,3 g

2,8 g

20,5 g

5,3 g

3,3 g

5,3 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli