Peruna-kaalisalaatti

15.6.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-kaalisalaatti

Ainekset

4 annosta
1 8 uutta perunaa, keskikokoista
2 300 g varhaiskaalia
3 2 sipulia varsineen
4 10 retiisiä
Kastike
1 1 munankeltuainen
2 1 rkl sinappia
3 1 valkosipulinkynsi
4 4 rkl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa
6 ripaus mustapippuria
1 50 g rucolasalaattila

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 94 g
Proteiinia 5 g 20 g
Rasvaa 16 g 62 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 071 4285
Energiaa kcal 256 1024

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Anna jäähtyä. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit varsineen. Viipaloi retiisit.Valmista kastike. Sekoita kulhossa muna, sinappi ja puristettu valkosipulinkynsi. Lisää öljy ohuena nauha koko ajan vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla. Lohko perunat ja sekoita kaalin, sipuleiden ja retiisien kanssa kastikkeen joukkoon. Lisää rucola ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5