Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-kaalisalaatti ja piimäkastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kaali antaa rapsakkuutta ja piimäkastike raikkautta uusille perunoille.

Ainekset

400 g
Varhaisperunoita
1/2 kpl
Varhaiskaalia
2 kpl
Nippusipulia varsineen
8 kpl
Retiisiä

Kastike

2 dl
Piimää
1/2 dl
Majoneesia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Makeaa sinappia
1 tl
Suolaa
1/5 tl
Mustapippuria
1/2 dl
Tillisilppua
Tilkka sitruunamehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja keitä perunat, anna jäähtyä. Suikaloi kaali, viipaloi retiisit ja silppua sipulit. Yhdistä ainekset. Sekoita majoneesi piimään. Lisää muut kastikeainekset. Anna maustua hetki. Sekoita kastike salaattiin.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

161

673

5,5 g

1,0 g

20,8 g

8,0 g

3,0 g

4,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Retiisiä,

Valkosipulinkynsi,

1 tl Suolaa,

0,2 tl Mustapippuria,

0,5 dl Tillisilppua,

Tilkka sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli