Peruna-kaalikeitto

25.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-kaalikeitto

Ainekset

1 1 pieni valko- tai kurttukaali
2 4 - 5 isoa perunaa
3 vettä
4 1 tl suolaa
5 kasvisliemikuutio
6 1 - 2 rkl vehnäjauhoja
7 1 - 2 dl ruokakermaa
8 ripaus mustapippurirouhetta
Lisäksi:
1 valkosipulilla maustettua makkaraa tai grillimakkaraa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 97 g
Proteiinia 23 g
Rasvaa 13 g
Kuitua 28 g
Energiaa kJ 2581
Energiaa kcal 617

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi kaali kattilaan. Lisää kuoritut ja lohkotut perunat ja sen verran vettä, että ainekset juuri peittyvät. Lisää suola ja keitä kunnes perunat kypsyvät. Jäähdytä seosta hiukan.Jauha tai survo keiton pohja sitten soseeksi. Lisää liemikuutio ja kermaan sekoitetut jauhot sekä pippuri. Sekoita ja keitä 5-10 minuuttia.Tarjoa lisänä kuumia makkaraviipaleita ja vaaleaa leipää.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5