Peruna-jauhelihalaatikko

22.1.2013
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-jauhelihalaatikko

Ainekset

6 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 porkkana
6 1 prk chili-tomaattimurskaa (370 g)
7 2 dl lihalientä
8 1 tl suolaa
9 1 tl basilikaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria
11 8 perunaa
12 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 108 g
Proteiinia 20 g 120 g
Rasvaa 20 g 118 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 1 387 8320
Energiaa kcal 331 1988

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Lisää raaste pannulle tomaattimurskan, lihaliemen ja mausteiden kanssa. Keitä 10 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat. Lisää voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta. Jätä päällimmäiseksi perunaa. Painele pintaa niin, että kerrokset tiivistyvät. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha laatikko peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5