Peruna-basilikafocaccia

20.10.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-basilikafocaccia

Ainekset

1 kappale
Taikina:
1 1,5 dl vettä
2 0,5 tl (meri)suolaa
3 5 dl vehnäjauhoja
4 0,25 pussia kuivahiivaa
5 2 tl hunajaa
6 0,5 dl oliiviöljyä
Päälle:
1 5 perunaa (noin 400 g)
2 2 rkl oliiviöljyä
3 2 valkosipulinkynttä
4 0,5 dl oliiviöljyä
5 1 ruukku basilikaa
6 1 tl (meri)suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 300 g
Proteiinia 41 g
Rasvaa 122 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 10326
Energiaa kcal 2468

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää suola. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Alusta erissä veteen. Lisää hunaja ja oliiviöljy. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi. Paista pannulla oliiviöljyssä kypsiksi ja kullanruskeiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet oliiviöljyn joukkoon. Hienonna basilika sekaan, mausta suolalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa ja kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi pohjaksi leivinpaperin päälle pellille. Lado perunaviipaleet pohjalle. Levitä päälle tasaisesti basilikaöljyä. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5