Persimoni-kardemummapaistos

28.10.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Persimoni-kardemummapaistos

Persimonista valmistat maistuvan jälkiruoan tai välipalan. Lisäksi sopii jäätelö.

Ainekset

6 annosta
1 6 (n. 200 g) persimonia
2 3 rkl hunajaa
3 2 rkl kuumaa vettä
4 0,5 vaniljatankoa
5 0,5 limetin mehu
6 0,5 tl kardemummaa
7 2 rkl voita
Lisäksi
1 0,5 dl pistaasipähkinöitä
Lisäksi
1 1 paketti vaniljajäätelöä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 172 g
Proteiinia 5 g 30 g
Rasvaa 17 g 103 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 213 7278
Energiaa kcal 290 1739

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori persimonit kuorimaveitsellä. Leikkaa lohkoiksi ja poista kova kanta. Laita lohkot uunivuokaan.

Sekoita hunaja kuumaan veteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus hunajaveteen. Purista joukkoon limetin mehu ja kardemumma. Kaada liemi uunivuokaan. Lisää päälle voinokareita. Paista 200-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia kunnes ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hetki.

Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Paahda ne kuivalla pannulla ja ripottele vuokaan. Tarjoa lämpimän paistoksen kanssa jäätelöä.

Teksti:
Kuvat: Sami Repo
© SOK
Avainsanat: jäätelö sharon
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5