Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Persimoni-kardemummapaistos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Persimonista valmistat maistuvan jälkiruoan tai välipalan. Persimon sopii hyvin reseptin pistaasipähkinöiden ja vaniljajäätelön kera.

Ainekset

6 kpl
(n. 200 g) persimonia
3 rkl
Hunajaa
2 rkl
Kuumaa vettä
1/2 kpl
Vaniljatankoa
1/2 kpl
Limetin mehu
1/2 tl
Kardemummaa
2 rkl
Voita

Lisäksi

1/2 dl
Pistaasipähkinöitä

Lisäksi

1 kpl
Vaniljajäätelöä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori persimonit kuorimaveitsellä. Leikkaa lohkoiksi ja poista kova kanta. Laita lohkot uunivuokaan.

Sekoita hunaja kuumaan veteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus hunajaveteen. Purista joukkoon limetin mehu ja kardemumma. Kaada liemi uunivuokaan. Lisää päälle voinokareita. Paista 200-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia kunnes ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hetki.

Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Paahda ne kuivalla pannulla ja ripottele vuokaan. Tarjoa lämpimän paistoksen kanssa jäätelöä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 28.10.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

117

489

7,5 g

3,0 g

10,3 g

10,3 g

0,7 g

1,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Kuumaa vettä,

Vaniljatankoa,

0,5 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli