Persiljapestoperunat

Ainekset
1 | 1 kg | kiinteitä pieniä perunoita |
2 | 0,5 | sitruunaa |
Paistamiseen | ||
1 | öljyä | |
Persiljapesto | ||
1 | 4 rkl | pinjansiemeniä |
2 | 1 | valkosipulinkynsi |
3 | 2 rkl | parmesaaniraastetta |
4 | 1 | ruukku persiljaa |
5 | 2 rkl | oliiviöljyä |
Ravintoaineet
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 23 g | 139 g |
Proteiinia | 6 g | 34 g |
Rasvaa | 11 g | 65 g |
Kuitua | 2 g | 12 g |
Energiaa kJ | 902 | 5413 |
Energiaa kcal | 216 | 1294 |
Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: öljyä
Reseptitiedot
Ruokavalio | Gluteeniton, Laktoositon, Sokeriton |
Ruokalajit | Lisäkkeet |
Pääruoka-aine | Kasvikset |
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet
Pese perunat ja keitä kuorineen napakan kypsiksi. Anna jäähtyä tunnin ajan. Kuori ja lohko perunat neljän osaan ja paista öljyssä rapeiksi.
Raasta perunoiden joukkoon puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Jauha pinjansiemenet, valkosipulinkynsi, parmesaani ja persilja karkeaksi. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita persiljapesto lämpimiin perunoihin.
Video
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK