Persikkatorttu

15.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Persikkatorttu

Ainekset

1 125 g voita tai leivontamargariinia
2 2 dl sokeria
3 1 muna
4 2 tl vaniljasokeria
5 2,5 dl vehnäjauhoja
6 1 dl perunajauhoja
7 1 tl leivinjauhetta
Päälle
1 5 persikkaa
2 ruokosokeria
Pinnalle
1 1 muna
2 tilavuudeltaan munan verran sokeria ja mentelijauhelmaa
3 kanelia tai kardemummaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 387 g
Proteiinia 40 g
Rasvaa 117 g
Kuitua 21 g
Energiaa kJ 11628
Energiaa kcal 2779

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi muut aineet keskenään sekoitettuina. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita hetkeksi kylmään.Kaaviloi taikina levyksi vuoan pohjalle ja reunoille.Peitä pinta kivettömillä persikkalohkoilla. Ripottele päälle sokeria. Kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia.Riko muna mittaan ja katso sen tilavuus. Vaahdota muna ja sama tilavuusmitta (vajaa 1 dl) sokeria. Lisää yhtä paljon mantelijauhelmaa kuin oli sokeria sekä mauste. Kaada seos piiraan päälle ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia.

© SOK
Avainsanat: persikka piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5