Persikkachutney

25.7.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Persikkachutney

Ainekset

1 1 pieni punasipuli
2 2 valkosipulin kynttä
3 2 kanelitankoa
4 1 rkl oliiviöljyä
5 0,25 tl suolaa
6 6 persikkaa
7 1 dl omenaviinietikkaa
8 2 rkl limetin mehua
9 2,5 dl sokeria
10 1 dl ruokosokeria
11 0,5 dl makeaa thai-chilikastiketta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 364 g
Proteiinia 10 g
Rasvaa 16 g
Kuitua 18 g
Energiaa kJ 7103
Energiaa kcal 1698

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli hyvin hienoksi. Halkaise kanelitangot pituussuunnassa kahtia. Sekoita sipulit, kaneli, öljy ja suola suuressa mikronkestävässä kulhossa keskenään. Kuumenna täydellä teholla 2 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät. Kuori ja paloittele persikat pieniksi. Lisää sipuliseokseen persikan palat, viinietikka, limetin mehu ja sokerit. Kuumenna täydellä teholla 4 minuuttia, sekoittaen 1 minuutin välein, kunnes sokerit liukenevat. Jatka kuumentamista 20-25 minuuttia, kunnes seos kiehuu ja sakeutuu. Sekoita joukkoon makea chilikastike. Täytä pesty ja kuumennettu tölkki täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä chutney viileässä. Tarjoa esimerkiksi lihan kanssa tai käytä aasialaisten ruokien pohjana.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: persikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5