Persikka-ananaspiirakka

20.1.2011
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Persikka-ananaspiirakka

Ainekset

18 palaa
1 125 g margariinia
2 2 kananmunaa
3 3 dl sokeria
4 1 prk (200 g) kermaviiliä
5 2 dl maitoa
6 6 dl vehnäjauhoja
7 1 rkl leivinjauhetta
8 0,25 tl kardemummaa
Lisäksi
1 1 prk (400/250 g) persikkakuutioita
2 1 prk (200/127 g) pieniä ananaspaloja
Pinnalle
1 sokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 602 g
Proteiinia 4 g 69 g
Rasvaa 4 g 81 g
Kuitua 1 g 17 g
Energiaa kJ 804 14463
Energiaa kcal 192 3457

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen kermaviili, maito ja jäähtynyt rasva. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää ne munaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle noin 25 x 35 cm kokoiselle uunipellille.Valuta hedelmäpaloista neste. Levitä hedelmät taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 30–35 minuuttia.Ripottele lämpimän piirakan päälle hieman sokeria. Anna piirakan jäähtyä ritilällä. Leikkaa paloiksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5