Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteiset porsaankyljykset

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista porsaankyljykset perinteiseen tapaan ruskistamalla paneroidut kyljykset ensin pannulla ja hauduttamalla ne sitten mureiksi uunissa sipulin kanssa.

Ainekset

600 g
(4 kpl) porsaankyljystä
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 kpl
kananmunaa
1 dl
Korppujauhoja
4 rkl
Sinappia
2 rkl
rypsiöljyä

Lisäksi

5 kpl
sipulia
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Sokeria
1 dl
vettä
2 tl
soijakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota kyljykset huoneenlämpöön. Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita yhdellä lautasella vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa kolmannelle lautaselle korppujauhot.

600 g
(4 kpl) porsaankyljystä
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 kpl
kananmunaa
1 dl
Korppujauhoja
2

Sivele kyljykset sinapilla ja kääntele ne ensin vehnäjauho-mausteseoksessa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

4 rkl
Sinappia
3

Kuumenna rasva paistinpannulla ja paista kyljykset molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Laita kyljykset uunivuokaan.

2 rkl
rypsiöljyä
4

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna rasva pannulla, ja lisää sipulit ja sokeri. Paista käännellen, kunnes sipulit saavat väriä. Lisää vesi ja soijakastike. Kiehauta seos. Jaa sipulit kyljysten päälle.

5 kpl
sipulia
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Sokeria
2 tl
soijakastiketta
1 dl
vettä
5

Paista kyljyksiä uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa ne keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 16.9.2014
|
Muokattu: 8.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

582

2438

34,5 g

8,8 g

26,5 g

5,5 g

2,0 g

41,3 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl rouhittua mustapippuria,

1 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli