Perinteiset porsaankyljykset

16.9.2014
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteiset porsaankyljykset

Paneroidut porsaankyljykset ovat perinteistä ihanaa syysruokaa. Hauduta mureiksi uunissa ja nauti haudutetun sipulin ja kuohkean perunasoseen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 4 porsaankyljystä
2 4 rkl sinappia
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 tl suolaa
5 mustapippuria
6 2 munaa
7 1 dl korppujauhoja
8 voita paistamiseen
Lisäksi
1 3 rkl voita
2 4 - 6 isoa sipulia renkaina
3 1 tl sokeria
4 2 dl lihalientä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 153 g
Proteiinia 38 g 153 g
Rasvaa 24 g 98 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 2 208 8834
Energiaa kcal 528 2111

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: voita paistamiseen

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Ota esille kolme lautasta. Laita yhdelle vehnäjauhot, suolaa ja mustapippuria myllystä. Riko toiselle lautaselle munat ja mittaa kolmannelle korppujauhot. Sivele porsaankyljykset sinapilla ja käännä sitten vehnäjauhoissa, kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kuumalla pannulla voissa sen verran, että pinta saa väriä. Nosta uunivuokaan.

Tarjoa seuraksi haudutettua sipulia. Kuumenna voi pannulla ja anna vaahdon laskeutua. Lisää sipulirenkaat ja sokeri. Kääntele, kunnes sipulit saavat väriä. Lisää lihaliemi ja kiehauta. Kaada sipuliseos kyljysten päälle ja anna kypsyä 175-asteisessa uunissa 15-30 minuuttia riippuen kyljysten paksuudesta.

Tarjoa kuohkean perunasoseen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5