Perinteiset lihapullat

13.12.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteiset lihapullat

Uunissa paistettavat perinteiset lihapullat maistuvat sinappi-yrttikastikkeen, perunoiden ja salaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 sipuli
3 hiukan öljyä tai margariinia
4 1 iso raaka tai keitetty peruna
5 0,5 dl ruokakermaa
6 1 kananmuna
7 1 tl suolaa
8 0,25 tl mustapippuria
Kastike:
1 3 dl pannun huuhdelientä
2 1 rkl soijakastiketta
3 hiukan fondia tai puolikas lihaliemikuutio
4 2 rkl tomaattisosetta
5 1 tl sinappia
6 tilkka ruokakermaa
7 tummaa kastikesuurusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 22 g
Proteiinia 24 g 97 g
Rasvaa 8 g 34 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 817 3269
Energiaa kcal 195 781

Reseptitiedot

Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipuli ja ruskista se kullanruskeaksi. Raasta kuorittu peruna raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja muotoile seoksesta tasakokoisia pyöryköitä kostutetuin käsin. Paista pyörykät pannussa kauniin ruskeiksi. Voit antaa pyöryköille pannussa vain pintavärin ja kypsentää niitä vielä 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Huuhtele paistinpannu ja siivilöi huuhdeliemi. Mausta liemi, lisää tilkka kermaa ja ripottele joukkoon tummaa suurusta, kunnes kastike on sopivan sakeaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5