Perinteinen siskonmakkarakeitto

25.9.2005
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen siskonmakkarakeitto

Ainekset

6 annosta
1 2 - 3 porkkanaa
2 300 g lanttua
3 50 g juuriselleriä
4 1,5 l vettä
5 2 liha- tai kasvisliemikuutiota
6 6 - 8 maustepippuria
7 6 isoa perunaa
8 1 puolikas purjo
9 500 g siskonmakkaroita
10 1 tl kirveliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 87 g
Proteiinia 11 g 64 g
Rasvaa 17 g 102 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 1 064 6381
Energiaa kcal 254 1525

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja kuutioi juurekset. Nosta juureskuutiot kiehuvan lihaliemeen maustepippureiden kanssa. Kuori pestyt perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Puhdista purjo huolella ja leikkaa suikaleiksi. Lisää perunat ja purjosuikaleet keittoon. Keitä kasviksia hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia.

Vedä siskonmakkaroista sormenpäänkokoisia paloja keittoon siten, että pursotat makkaraa kuoresta ulos. Anna makkaroiden kiehua kypsiksi noin 5 minuuttia. Lisää keittoon kirveliä ja tarkista maku. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5