Perinteinen silakkalaatikko

20.2.2005
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen silakkalaatikko

Silakkalaatikon maun viimeistelee pinnalle laitettava pekoni, joka tuo uutta makua arkiruokaan.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg perunoita
2 1 sipuli
3 300 g silakkafileitä
4 3 dl maitoa
5 2 rkl vehnäjauhoja
6 1 tl suolaa
7 10 maustepippuria tai 0.25 tl jauhettua maustepippuria
Päälle
1 pekonia
2 korppujauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 202 g
Proteiinia 14 g 84 g
Rasvaa 8 g 45 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 1 102 6609
Energiaa kcal 263 1580

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi perunat. Paloittele silakkafileet ja pekoni. Voitele uunivuoka. Asettele vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, silakkaa ja pekonia. Jätä päällimmäiseksi kerros perunaviipaleita ja pekonia ja ripottele päälle korppujauhoja. Sekoita maitoon vehnäjauhot, suola ja maustepippuri. Kypsennä 175 asteessa noin tunti..

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kala laatikko silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5