Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen sianlihakastike

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista perinteistä läskisoosia kevyempi sianlihakastike käyttämällä porsaanlihasuikaleita kylkisiivujen sijaan. Maukkain kastike syntyy hyvin ruskistetusta lihasta kiireettä haudutellen.

Ainekset

400 g
(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
1 kpl
sipuli
2 rkl
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Vettä
1 rkl
Sinappia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista lihat huolellisesti kuumalla pannulla. Siirrä kattilaan.

400 g
(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
2

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle sipuli, rasva ja jauhot. Ruskista sekoitellen. Lisää kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike tasaiseksi ja kaada se lihapalojen päälle kattilaan. Lisää sinappi ja mausteet.

1 kpl
sipuli
2 rkl
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Vettä
1 rkl
Sinappia
1/4 tl
valkopippuria
1 tl
Suolaa
3

Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki: Täyteläisen kastikkeen saat korvaamalla 2 dl vettä vastaavalla määrällä ruokakermaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.9.2006
|
Muokattu: 16.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

259

1084

18,5 g

2,8 g

8,5 g

1,8 g

0,5 g

14,8 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli