Perinteinen porkkanalaatikko

22.11.2012
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on joulupöydän perinteinen suosikkiherkku, jonka maun viimeistelevät pinnalle laitettavat voinokareet.

Ainekset

8 annosta
1 3 dl vettä
2 1,5 dl puuroriisiä
3 7 dl maitoa
4 1,5 kg porkkanoita
5 5 dl vettä
6 1 tl suolaa
7 1 kananmuna
8 0,5 tl suolaa
9 3 rkl tummaa siirappia
10 ripaus rouhittua valkopippuria
Pinnalle
1 3 rkl korppujauhoja
2 1 rkl voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 274 g
Proteiinia 6 g 47 g
Rasvaa 4 g 32 g
Kuitua 5 g 42 g
Energiaa kJ 838 6706
Energiaa kcal 200 1603

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta 3 dl vettä ja lisää riisit joukkoon. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta porkkanat. Sekoita soseen joukkoon kananmuna ja mausteet. Sekoita joukkoon riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää päälle muutama voinokare. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: laatikko porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5