Perinteinen mansikkakakku uudella twistillä

27.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen mansikkakakku uudella twistillä

Perinteinen mansikkakakkuohje saa aurinkoisen sävyn sitruunasta ja lisää makua vaniljasta.

Ainekset

12 palaa
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 vaniljatanko
4 1 dl vehnäjauhoja
5 1 dl perunajauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 1 dl sitruunanmakuista kivennäisvettä
Täyte
1 4 dl kermaa
2 2 rkl sokeria
3 4 liivatelehteä
4 1 sitruunan mehu
5 2 dl sitruunatahnaa (lemon curdia)
Koristelu
1 0,5 l mansikoita
2 sitruunan kuorta raasteena
3 minttua

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 278 g
Proteiinia 4 g 43 g
Rasvaa 15 g 176 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 002 12026
Energiaa kcal 240 2874

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: sitruunatahnaa (lemon curdia)

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet veitsen kärjellä vaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.

Vaahdota kerma, lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Raasta sitruunan kuori ja säästä koristeluun. Purista sitruunan mehu kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne kuumaan sitruunamehuun. Mittaa sitruunatahna kulhoon. Valuta liivate-mehuseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kerman kanssa.

Kumoa kakku jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy kivennäisvedellä ja levitä sille ⅓ täytteestä. Pane seuraava levy päälle, kostuta ja levitä puolet jäljellä olevasta täytteestä kakulle. Nosta kansilevy paikoilleen, levitä sille loppu täyte ja koristele.

Vinkki: Jos paistat kakun isommassa, esimerkiksi 24-senttisessä vuoassa, jaa se vain kahdeksi kerrokseksi.

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5