Perinteinen lihakeitto

25.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen lihakeitto

Perinteisen lihakeiton valmistuksessa käytetään naudan lapaa, kylkeä tai etuselkää.

Ainekset

4 annosta
1 8 dl vettä
2 1 tl suolaa
3 8 maustepippuria
4 1 laakerinlehti
5 1 sipuli
6 400 g naudan lihaa (lapaa, kylkeä, etuselkää)
7 2 porkkanaa
8 pala palsternakkaa
9 pala lanttua
10 pieni pala juuriselleriä
11 4 - 5 perunaa
12 purjoa
13 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 62 g
Proteiinia 23 g 91 g
Rasvaa 6 g 26 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 894 3574
Energiaa kcal 214 854

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele luullinen liha vedellä. Mittaa vesi kattilaan ja lisää liha. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää suola, maustepippurit, laakerinlehti ja paloiteltu sipuli. Keitä noin tunti.

Lisää lihan joukkoon kuutioitu lanttu, selleri ja porkkana. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää peruna- ja purjopalat.

Nosta liha leikkuulaudalle ja irrota paloittele liha kuutioiksi. Nosta lihapalat takaisin kattilaan.

Tarkista maku. Lisää pinnalle tuoretta persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: lihakeitto naudanliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5