Perinteinen laskiaispulla uudella twistillä - oletko kokeillut näitä?

17.1.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen laskiaispulla uudella twistillä

Itse tehty laskiaispulla vie jalat alta. Leivo klassikkopullat tai hurvittele koristeilla, veikeillä täytteillä tai mausta taikina uudella tapaa.

Ainekset

24 kappaletta
1 5 dl maitoa
2 1 paketti (50 g) hiivaa
3 2 dl sokeria
4 1 tl kardemummaa
5 1 tl suolaa
6 1 kananmuna
7 15 - 16 dl vehnäjauhoja
8 150 g margariinia
Lisäksi
1 1 kananmuna voiteluun
2 margariinia, halutessasi
3 hienoa sokeria tai nonparelleja, halutessasi
4 4 dl kuohu- tai vispikermaa
5 1 - 1,5 dl vadelmahilloa TAI 150 g mantelimassaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 959 g
Proteiinia 6 g 155 g
Rasvaa 13 g 308 g
Kuitua 2 g 37 g
Energiaa kJ 1 264 30348
Energiaa kcal 302 7253

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon kanamuna.

Alusta 15–16 dl vehnäjauhoja taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä 150 g pehmeää margariinia.

Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Jaa taikina 24 palaan ja pyöritä jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista 10–12 minuuttia, kunnes pullissa on kullanruskea pinta.

Koristele pullat halutessasi: Sivele kuumat pullat sulalla margariinilla. Ripota koristeeksi nonparelleja tai pyöräytä pulla hienossa sokerissa.

Vaahdota kerma. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu. Laita pohjalle pikkaisen vadelmahilloa ja lusikoi tai pursota päälle kermavaahtoa. Aseta pullalle hattu.

 

LASKIAISEN UUDET MAKUVINKIT

Kokeile tutuille pullille uusia valloittavia makupareja.

1. Kultaiset vanilja-sahramipullat

Sekoita maidon joukkoon yhden vaniljatangon siemenet ja puoli pussia (0,25 g) sahramia.

2. Herkkusuun Nutella-kanelipullat

Sipaise pullalle lusikallinen Nutellaa ja mausta kermavaahto ripauksella kanelia.

3. Raikkaat sitruuna-mascarponepullat

Korvaa kermavaahto lemon curd -sitruunatahnan ja mascarponejuuston seoksella.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5