Perinteinen lanttulaatikko

22.11.2012
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen lanttulaatikko

Ainekset

8 annosta
1 1,5 kg lanttua
2 5 dl vettä
3 1 tl suolaa
4 1 dl keitinlientä
5 2 dl kuohukermaa
6 1 dl korppujauhoja
7 2 kananmunaa
8 1 dl tummaa siirappia
9 0,5 tl jauhettua inkivääriä
10 1 tl suolaa
11 ripaus rouhittua valkopippuria
Pinnalle
1 3 rkl korppujauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 232 g
Proteiinia 5 g 40 g
Rasvaa 11 g 87 g
Kuitua 4 g 31 g
Energiaa kJ 980 7837
Energiaa kcal 234 1873

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vettä, keitinlientä

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele lantut. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinvesi. Soseuta lantut. Sekoita 1 dl keitinvettä, kerma ja korppujauhot ja anna turvota 5 minuuttia. Lisää seos lanttusoseeseen kananmunien, siirapin ja mausteiden kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: laatikko lanttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5