Perinteinen karjalanpaisti

20.12.2004
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen karjalanpaisti

Herkullinen karjalanpaisti on mehevä ja perinteinen pataruoka, jossa on naudan paistia ja porsaan lapaa tai selkää.

Ainekset

4 annosta
1 500 - 600 g naudan paistia
2 300 - 400 g porsaan lapaa tai etuselkää tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
3 1 - 2 sipulia
4 15 maustepippuria
5 1 laakerinlehti
6 1 tl suolaa
7 kylmää vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 3 g
Proteiinia 41 g 164 g
Rasvaa 16 g 62 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 281 5125
Energiaa kcal 306 1225

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuutioi lihat melko isoiksi kuutioiksi - isommiksi kuin kaupan valmiiksi leikatut karjalanpaistilihat, jos haluat olla oikeaoppinen. Jos lihassa on luuta, laita nekin pataan lihojen kanssa kuitenkin niin, että sianlihaa tulee päällimmäiseksi. Halkaise kuoritut sipulit ja paina lihojen sekaan. Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että päällimmäiset lihapalat juuri peittyvät.Nosta pata 250-asteiseen uuniin ilman kantta ja pidä siellä, kunnes pinta ruskistuu. Lisää sitten hiukan vettä, käännä päällimmäiset lihapalat ja peitä kannella. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen ja hauduta ruokaa vielä tunnin ajan, tai pitempäänkin matalammassa lämmössä, jos haluat.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5