Perinteinen kaalipiirakka

7.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen kaalipiirakka

Ainekset

12 palaa
1 2 pakettia pakastevoitaikinaa
2 750 g valkokaalia
3 250 g sika-nautajauhelihaa
4 öljyä paistamiseen
5 2 rkl siirappia
6 1 tl suolaa
7 valkopippuria
8 0,5 tl kuivattua meiramia
9 1,5 dl keitettyä riisiä
10 7 dl vettä
11 1 kasvisliemikuutio
Voiteluuna
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 365 g
Proteiinia 9 g 106 g
Rasvaa 30 g 364 g
Kuitua 2 g 30 g
Energiaa kJ 1 792 21508
Energiaa kcal 428 5141

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota voitaikinat huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen valmistusta.Suikaloi kaali ja pane se pannulle öljytilkan kanssa. Kypsennä kaalisuikaleita, kunnes kaali on hiukan pehmennyt ja saanut väriä. Mausta kaali siirapilla, suolalla, valkopippurilla ja meiramilla ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.Ruskista jauheliha pannulla. Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.Kauli toinen voitaikinalevy leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita kaikki täytteen aineet. Nostele jäähtynyt täyte taikinalle. Kauli toinen levy ja nosta se täytteen päälle kanneksi. Nipistä taikinoiden reunat huolellisesti kiinni veden avulla. Halutessa koristele piirakka taikinasta leikatuilla paloilla.Voitele piirakan pinta munalla, pistele ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5