Perinteinen kaalipata

4.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen kaalipata

Ainekset

6 annosta
1 600 g lampaan keittolihakuutioita
2 2 rkl voita tai öljyä
3 2 tl suolaa
4 rouhittua valkopippuria
5 1,2 kg valkokaalia
6 1 sipuli
7 2 porkkanaa
8 0,5 lanttua
9 0,5 dl siirappia
10 1 laakerinlehti
11 3 dl lihalientä
12 persiljasilppua pinnalle

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 126 g
Proteiinia 21 g 127 g
Rasvaa 24 g 142 g
Kuitua 5 g 32 g
Energiaa kJ 1 600 9597
Energiaa kcal 382 2294

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista lampaanlihat voissa pannulla ruskeiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta lihat syrjään. Leikkaa kaali pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit ja leikkaa porkkanat ja lanttu reiluiksi paloiksi. Kuullota pannulla sipuleita sekä porkkana- ja lanttukuutioita. Nostele pataan kerroksittain kaalia, lihapaloja sekä kasviksia. Lisää mausteeksi siirappia ja laakerinlehti. Kaada lopuksi päälle kuuma lihaliemi. Kypsennä pataa ensin 200 asteessa 1/2 tuntia ja laske sitten lämpötilaa 150 asteeseen anna hautua kannen alla vielä 1 1/2 tuntia. Ripottele pinnalle lopuksi runsaasti persiljasilppua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: keräkaali lammas pata
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5