Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen joulukinkun kastike

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Ota joulukinkun paistoliemi talteen maukkaan kermakastikkeen pohjaksi.

Ainekset

Kastikepohja

2 dl
Joulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä
1 dl
Vettä

Suurus

2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Vettä

Lisäksi

2 dl
Kermaa
1/2 tl
Valkopippuria
Suolaa, tarvittaessa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta paistoliemi ja 1 dl vettä kattilassa.

2 dl
Joulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä
1 dl
Vettä
2

Yhdistä jauhot ja 1 dl vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhosuurus liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Vettä
3

Lisää kerma ja valkopippuri. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa. Tarjoa joulukinkun kanssa.

1/2 tl
Valkopippuria
Suolaa, tarvittaessa
2 dl
Kermaa
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 7.11.2018
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

80

334

7,6 g

5,4 g

2,0 g

0,5 g

0,1 g

0,6 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Joulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä,

1 dl Vettä,

1 dl Vettä,

0,5 tl Valkopippuria,

Suolaa, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli