Pepperonilasagne

18.12.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pepperonilasagne

Pepperonilasagne on mehukas klassikko, johon saa uutta potkua texmex-juustosta. Pepperonilasagne maistuu raikkaan salaatin kera.

Ainekset

6 annosta
Pepperoni-jauhelihakastike
1 400 g jauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 50 g pepperoniviipaleita
5 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
6 0,5 dl vettä
7 2 rkl tomaattisosetta
8 1 rkl punaviinietikkaa
9 1 rkl fariinisokeria
10 1 tl oregano
11 ripaus suolaa
12 ripaus rouhittua mustapippuria
Juustokastike
1 3 rkl margariinia
2 4 rkl vehnäjauhoa
3 7 dl maitoa
4 0,5 pussia (75 g) texmex-juustoraastetta
Pinnalle
1 25 g pepperoniviipaleita
2 0,5 pussia (75 g) texmex-juustoraastetta
Lisäksi
1 9 lasagnelevyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 201 g
Proteiinia 28 g 171 g
Rasvaa 32 g 195 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 2 271 13625
Energiaa kcal 543 3257

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

pepperonilasagne_tyoohje1

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda pannulla jauheliha. Lisää sipuli. Saksi joukkoon pepperoniviipaleet.

pepperonilasagne_tyoohje2

2. Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Lisää tomaattisose, punaviinietikka sekä mausteet. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Nosta kastike jäähtymään.

pepperonilasagne_tyoohje3

3. Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Keitä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon osa juustoraasteesta.

pepperonilasagne_tyoohje4

4. Nostele lasagnevuoan pohjalle 1/4 jauhelihakastiketta ja 1/4 juustokastiketta.

pepperonilasagne_tyoohje5

5. Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Toista kaksi samanlaista kerrosta.

pepperonilasagne_tyoohje6

6. Valuta pinnalle loppu jauheliha- ja juustokastike. Aseta päälle pepperoniviipaleet ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5