Peltileipä

14.2.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peltileipä

Ainekset

32 palaa
1 1 l vettä tai maitoa
2 75 g (1,5 pkt) tuorehiivaa
3 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
4 1 rkl suolaa
5 1 rkl sokeria
6 3 dl kaurahiutaleita
7 1 dl pellavansiemeniä
8 1,5 kg hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
Pinnalle
1 1 dl auringonkukansiemeniä tai kauraleseitä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 1037 g
Proteiinia 8 g 271 g
Rasvaa 7 g 218 g
Kuitua 4 g 120 g
Energiaa kJ 948 30333
Energiaa kcal 227 7250

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna vesi tai maito kädenlämpöiseksi kattilassa. Kaada neste tilavaan leivontakulhoon tai yleiskoneen kulhoon. Yleiskoneella ison taikinan leipominen on helpompaa.Murenna hiiva nesteeseen ja lisää öljy, suola ja sokeri. Lisää kaurahiutaleet, pellavansiemenet ja suurin osa jauhoista. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia. Alusta taikinaan vielä sen verran jauhoja, että taikina on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.Kohota taikinaa peitettynä vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele leipä jauhotetuin käsin ohuemmaksi levyksi. Voitele leivän pinta kevyesti vedellä ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä tai kauraleseitä. Leikkaa veitsellä leipä ruudukoksi. Paina veitsi taikinan pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy kohottamisen aikana. Kohota peitettynä vielä 30-45 minuuttia.Paista pannuleipä kypsäksi 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Jäähdytä valmis leipä ritilällä. Leikkaa neliöiksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5